Help de KlimaatHelpdesk 2023 door!

Zoals jullie weten is de KlimaatHelpdesk dé plek waar wetenschappers antwoorden geven op klimaat-gerelateerde vragen uit de samenleving. De afgelopen twee jaar hebben we met meer dan 350 experts en een team van 40 enthousiaste redacteuren al 180 vragen beantwoord. Daarnaast organiseerden en bezochten we al meerdere live evenementen, ontwikkelden we een KlimaatCasino-spel en publiceren we de antwoorden op de website van het Klimaatakkoord. De KlimaatHelpdesk verscheen ook meerdere malen in de media (o.a. NOS, OCW en RTV Utrecht) en stond voor het tweede jaar op rij in de Trouw Duurzame 100.

Maar ons werk is nog lang niet klaar, want nog wekelijks krijgen we vragen binnen over zowel de fysische als sociale aspecten van klimaatverandering. Door de groei van onze activiteiten de afgelopen jaren kunnen we de KlimaatHelpdesk niet meer draaiende houden met alleen vrijwilligers. Om er zeker van te zijn dat we door kunnen gaan met het beantwoorden van vragen en bijdragen aan betere en betrouwbare online informatie over klimaatverandering, hebben we jouw hulp nodig!

De KlimaatHelpdesk wordt grotendeels gedragen door vrijwilligers, maar is ook afhankelijk van een aantal betaalde coördinatoren. Deze coördinatoren:

  1. Vervullen de rol van hoofdredactie,
  2. Helpen de KlimaatHelpdesk-vrijwilligers, zowel de redacteuren en de experts
  3. Ondersteunen het (onbezoldigde) bestuur van de Stichting KlimaatHelpdesk

Ze zijn daarmee essentieel voor het voortbestaan van de KlimaatHelpdesk. Verder zijn er kosten voor het hosten en onderhouden van de website.

Wil je ons steunen? Gebruik dan onderstaande Tikkie QR code.

Donatie QR

KlimaatHelpdesk Tikkie