Vrijwilligers

Natuurmonumenten (2).jpg

Annemieke Drost

Wageningen University

(Redacteur en web-editor) Ik promoveer op het herstel van moerassen en venen in Europa aan de Universiteit van Wageningen. Sinds Mei 2022 ben ik actief bij de Klimaathelpdesk. In mijn vrije tijd vind je me ergens buiten op de fiets of in een hoek met een boek.

A_Smits.JPG

Anne Smits

Universiteit Utrecht (recent afgestudeerd)

(Social media) Aan het einde van mijn master biologie rolde ik de wetenschapscommunicatie in. Nu maak ik content voor de social media van KlimaatHelpdesk. Ik ben trotse eigenaar van een grote collectie natuurgidsen en een grotere collectie kamerplanten.

arfor_h.jpg

Arfor Houwman

Leopold-Franzens Universität Innsbruck

(Redacteur)

bastiaen_huijnen

Bastiaen Huijnen

(Redacteur) Ik ben een breed geïnteresseerde rechtenstudent aan de Universiteit Utrecht. Als vrijwilliger bij de klimaathelpdesk probeer ik met name helderheid te creëren rondom juridische en politieke klimaatvraagstukken.

pasfoto_bw_canvas - Brendan Oerlemans.jpg

Brendan Oerlemans

Universiteit Utrecht

(Coördinator, Redacteur) Student Marine Sciences (MSc) aan de Universiteit Utrecht. In mijn vrije tijd zit ik op het water (surfen, zeilen), doe ik iets wat op -boarden eindigt of bak ik brood en pizza.

Chris Fokkema - Chris Fokkema.png

Chris Fokkema

Universiteit Utrecht

(Redacteur) Chris Fokkema is promovendus Paleoklimatologie en Paleoceanografie aan de Universiteit Utrecht

DSC05921.jpg

Cuno Balfoort

Universiteit Utrecht

(Coördinator) Betrokken bij de KlimaatHelpdesk sinds maart 2021. Ik geloof sterk in de intrinsieke motivatie van mensen om te proberen hun omgeving te verbeteren. Ervaringen opgedaan tijdens vrijwilligerswerk bevestigt dit elke dag.

foto Wageningen.jpg

Daan Disco

Wageningen Universiteit

(Coördinator) Student MSc Forest and Nature Conservation aan de Wageningen University. Sinds begin 2022 actief bij de KlimaatHelpdesk als coordinator van de redactie. Als ik in mijn vrije tijd niet op het honkbalveld sta zoek ik graag de natuur op.

daan_r.jpg

Daan Reijnders

Universiteit Utrecht

(Redacteur en social media) Promovendus Fysische Oceanografie aan de Universiteit Utrecht. Ik hou van de natuur(kunde), maar ben ook geïnteresseerd in wetenschapscommunicatie en (-)filosofie.

DaanS.jpg

Daan Stroeken

Universiteit Utrecht

Sinds augustus 2021 actief bij het communicatieteam van de KH. In het weekend sta ik altijd op het voetbalveld, en ooit hoop ik te gaan wonen in de bergen!

1516435992480 - Dennis Wegink.jpg

Dennis Wegink

TU Delft Academic Heritage

(Redacteur) Geschiedenis gestudeerd aan Erasmus Universiteit Rotterdam. Vanaf 1 maart 2022 zal ik aan de slag gaan als projectmedewerker voor het digitaliseren van de collectie bij de afdeling Erfgoed van de TU Delft.

foto Erik van Sebille

Erik van Sebille

Universiteit Utrecht

(Ambassadeur) Professor in Oceanography and Public Engagament

eva_hendriks

Eva Hendriks

(Redacteur) Ik heb een bachelor psychologie gedaan en ben toen vanuit mijn interesse in duurzaamheid i.c.m antropologie begonnen aan een master culturele antropologie. In mijn vrije tijd boulder en wandel ik graag.

Foto - Freerk Drijfhout.jpg

Freerk Drijfhout

GGD Utrecht

(Redacteur) Afgestudeerd in Climate Physics aan de Universiteit Utrecht. Sinds Juni 2021 actief bij de Klimaathelpdesk. Ik wil een bijdrage leveren in het verkleinen van de kloof tussen de wetenschap en de samenleving op het gebied van klimaat.

FridaHoem.jpg

Frida S. Hoem

Universiteit Utrecht

(Penningmeester)

jasmijn_janssen

Jasmijn Janssen

Universiteit Utrecht

(Redacteur) Ik heb bijna de master Regenerative Medicine and Technology afgerond aan de universiteit Utrecht. Ik hoop tijdens mijn PhD een positieve impact te kunnen maken als het gaat om duurzaamheid in biomedisch onderzoek.

JoeriReinders.jpg

Joeri Reinders

(Voorzitter)

Joseline

Joseline Houwman

Radboud Universiteit Nijmegen

(Secretaris) Joseline Houwman is afgestudeerd biochemicus. Na haar promotieonderzoek naar de vouwing van eiwitten tijdens productie in de cel, heeft ze een uitstapje richting biotechnologie (groene chemie) gedaan en toen weer terug naar de biochemie (misvouwen van eiwitten en ziektes die daarmee samenhangen, zoals taaislijmziekte). Ze is nu projectmanager van het Healthy Landscape project aan de Radboud Universiteit, waar wetenschappers uit verschillende disciplines samen onderzoek doen om biodiversiteitsherstel te realiseren.

J_Nagori.jpg

Juhi Nagori

IMAU, Universiteit Utrecht

(Redacteur) PhD kandidaat bij IMAU en Universiteit Utrecht

_B3A0478_ps2 - Kevin Helfer.jpg

Kevin Helfer

Infoplaza

(Redacteur) Kevin Helfer is afgestudeerd in geofysica en gepromoveerd in meteorologie. Tegenwoordig is hij werkzaam bij Infoplaza, het bedrijf dat bekend staat voor onder andere Buienalarm en Weeronline. Naast zijn inzet als redacteur bij de KlimaatHelpdesk is hij ook actief bij Scientists4Future.

WhatsApp Image 2023-02-24 at 12.03.07 PM.jpeg

Laura Feenstra

(Redacteur) Ik heb recentelijk de bachelor rechtsgeleerdheid afgerond aan de Universiteit Utrecht. Tijdens mijn master hoop ik mij (verder) te gaan specialiseren in de privaatrechtelijke klimaataansprakelijkheid van bedrijven.

leo_m.png

Leo Meyer

Climate Contact

(Ambassadeur) Leo Meyer heeft een lange carrière in zowel klimaatwetenschap als klimaatbeleid. In de negentiger jaren als ambtenaar bij het toenmalige ministerie van VROM, en als onderhandelaar voor de Nederlandse overheid in het VN Klimaatverdrag (UNFCCC). De afgelopen 13 jaar werkte hij voor het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) en het VN Klimaatpanel (IPCC ) als projectleider van een aantal belangrijke IPCC rapporten. Sinds 1 mei 2015 werkt hij als onafhankelijk adviseur en zet zich in om de opgedane kennis en ervaring over de aanpak van klimaatverandering te delen met anderen, zowel binnen Nederland als daarbuiten – door presentaties, dagvoorzitter, interviews en debatten in de media, bijdragen aan klimaatbeleid en strategieën, en capaciteitsopbouw in ontwikkelingslanden.

Lotte van 't Ooster.jpeg

Lotte van 't Ooster

Universiteit Utrecht

(Social Media) Studeert de Master Science Education and Communication. Bezig aan Product Development met de focus op Social Media.

IMG-20210605-WA0006 - Marit Kunnen.jpg

Marit Kunnen

Avans Hogeschool

(Redacteur) Opgeleid als journalist, met jarenlange ervaring in de communicatie B2B en B2C voor een grote groep apotheken. Na het behalen van een tweedegraads lerarenopleiding Nederlands en docentschap op het ROC Tilburg, nu alweer sinds 2016 werkzaam als gedreven en enthousiaste hbo-docent en onderwijs ontwikkelaar bij de Avans Academie Associate degrees in Den Bosch op het gebied van communicatie. Ik zet mijn kennis en ervaring uit het bedrijfsleven in om jonge mensen op te leiden tot communicatieprofessionals.

Margotcramwinckel.jpg

Marlow Cramwinckel

Universiteit Utrecht

(Ambassadeur) Assistant professor bij Aardwetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Ik onderzoek warme klimaten van miljoenen jaren geleden met behulp van piepkleine fossieltjes - om daarmee de huidige klimaatverandering beter te begrijpen. Meestal ben ik buiten in de natuur te vinden, of juist op de bank met een controller in de hand.

marnixvdsande

Marnix van de Sande

Wageningen University

(Redacteur) Ik doe als promovendus aan de Universiteit Wageningen onderzoek naar de rol van Europese bossen in de koolstofcyclus. Sinds december 2022 ben ik actief bij de KlimaatHelpdesk.

good-Profielfoto-459_compYellow.gif

Martina Huber

Utrecht University

(Voorzitter) Promovendus bij Plant Ecophysiology aan de Universiteit Utrecht; Een van de oprichters van de Klimaathelpdesk en lid van de raad van bestuur. Ik ben een gepassioneerd bioloog en ik denk dat het leven een van de meest magische dingen is - dit is wat mij drijft om de natuur te behouden! Samenwerken in dit team is een levendige ervaring waar iedereen met zijn eigen vaardigheden bijdraagt om samen een doel te bereiken. Dit is zo bemoedigend in moeilijke tijden!

IMG_E2134.JPG

Myrthe Leijnse

Universiteit Utrecht

(Redacteur) Recentelijk afgestudeerd master student Earth Surface and Water en werkzaam als promovendus aan de Universiteit Utrecht. Mijn promotieonderzoek richt zich op wereldwijde waterschaarste. Daarnaast ben ik in mijn vrije tijd graag actief bezig, zoals volleyballen, fietsen of fitnessen, en verken ik zo nu de wereld op reis met mijn backpack.

NicoleNieuwendijk.jpg

Nicole Nieuwendijk

Universiteit Utrecht

(Redacteur)

oscar_vv.png

Oscar van Vliet

Universiteit Utrecht

(Ambassadeur) Oscar van Vliet is sinds 2020 subsidieadviseur bij de faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht. Voor die tijd was hij gastdocent- en onderzoeker bij de Climate Policy group van ETH Zürich, en heeft zich 15 jaar beziggehouden met de vraag 'waarom zijn we nog niet allemaal overgestapt op duurzame energie en mobiliteit?'

PeterBijl.jpg

Peter Bijl

Universiteit Utrecht

(Ambassadeur) Peter Bijl is als universitair docent betrokken bij Universiteit Utrecht en doet onderzoek aan klimaat- en milieu-evolutie van Antarctica en de Zuidelijke Oceaan

MicrosoftTeams-image (5).jpg

Philipp Schneider

Universiteit Utrecht

(Redacteur)

Sanli Faez

Sanli Faez

Universiteit Utrecht

(Ambassadeur) Natuurkundige Sanli Faez onderzoekt de beweging van ionen en elektronen op nanoschaal aan het Debye Institute for Nanomaterials Research. Hij is lid van De Jonge Akademie en wil bijdragen aan het ontwikkelen van een wetenschapsbeleid dat aansluit bij de behoeften van de circulaire samenleving.

toonbense_sq.jpg

Toon Bense

[Redacteur] Student MSc Marine Sciences Utrecht Universiteit. Ik wil graag bijdragen aan betrouwbare communicatie over klimaatverandering. In mijn vrije tijd vind je me op de squashbaan, met een boek in de hand, of in de keuken!

IMG_20220216_165706 (1) (2) - Vincent Van Roomen.jpg

Vincent van Roomen

DeClique

(Coördinator, redacteur) Ik heb Amsterdam University College en de MSc Climate Change in Kopenhagen afgerond. Nu werk ik bij een circulair voedselbedrijf in Utrecht. Als zo veel mogelijk mensen kennis hebben van het klimaatprobleem, liggen de oplossingen om de hoek.

Yord_Y_KH.png

Yord IJedema

Universiteit Utrecht

(Redacteur)